Uw douchekraan schoonhouden zo doet u dat

Bij het ontkalken van de douche denkt u wellicht vaak alleen aan de douchekop. Het ontsmetten van de douchekraan wordt echter vaak vergeten, terwijl hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter uw douchekraan bedienen compliceren.

Kalkaanslag bemoeilijkt het bedienen van de kraan en kan het zelfs onmogelijk maken. Kortom, bijzonder onhandig. Hier wordt beschreven op welke manier u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

In 3 stappen uw douchekraan vrij van kalkaanslag

Pak een doek en maak deze vochtig met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Vermijd directe toepassing van reinigingsmiddelen op de douchekraan om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen veroorzaken. Gun het schoonmaakmiddel wat tijd om in te werken op de douchekraan. De lengte van deze inwerktijd kan variëren afhankelijk van het product dat u gebruikt.

Spoel de douchekraan af met water en een beetje afwasmiddel na eerdere handelingen. Na het gebruik van een schuursponsje voor de resterende kalkaanslag, is het van belang dat het sponsje niet te grof is om beschadigingen te voorkomen. Om een glanzend effect te bereiken, dient u de douchekraan droog te maken met een zachte doek na het uitvoeren van eerdere handelingen.

Kalkaanslag in uw douchekraan voorkomen: praktische tips

U kunt overwegen een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche af, droog het opnieuw af en gebruik milde schoonmaakproducten. Door deze producten wordt voorkomen dat er kalkafzetting in uw douche komt. Als u na het doorvoeren van deze stappen en tips nog steeds problemen heeft, schroom dan niet om contact op te nemen met Appido.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1143

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Hoe u veelvoorkomende lekkages kunt voorkomen
> Zelf uw radiator afkoppelen en vervangen zo doet u dat
> Stappenplan voor een lekkende kraan