Hoe u veelvoorkomende lekkages kunt voorkomen

Lekkages kunnen niet alleen erg vervelend zijn, maar ook aanzienlijke schade aan uw huis aanrichten. U kunt enkele stappen ondernemen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en uw loodgieterssysteem in goede staat te houden. Hieronder vindt u richtlijnen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen.

Bekijk uw leidingen eens goed

Een van de effectiefste manieren om lekkages te voorkomen, is door geregeld een inspectie van uw leidingen te houden. Onderzoek op aanwijzingen van corrosie, roest of kleine barstjes. Door problemen vroegtijdig te ontdekken, voorkomt u dat ze zich ontwikkelen tot grote lekken.

Inspecteer de afdichtingen

Het verslijten van afdichtingen rond kranen en leidingen is een bekend probleem. Het is verstandig om regelmatig de staat van de afdichtingen te controleren en ze te vervangen indien nodig. Een correcte afdichting verhindert dat er water ontsnapt en minimaliseert het risico op lekkages.

Bescherm uw leidingen door geen vuil in de afvoer te gooien

Om verstoppingen te voorkomen, dient u geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te werpen. Probeer te voorkomen dat verstoppingen en potentiële lekken ontstaan. Gebruik een zeefje in de gootsteen om te voorkomen dat vuil en puin de leidingen binnendringen.

Controleer regelmatig uw waterdruk

Te hoge waterdruk kan de leidingen beschadigen en lekkages veroorzaken. Zorg ervoor dat u regelmatig de waterdruk controleert en indien nodig aanpast. Het is aan te raden een simpele drukregelaar te installeren om schade te voorkomen.

U kunt schade voorkomen door veelvoorkomende lekkages met deze nuttige tips

Als de winter aanbreekt, kunnen bevroren leidingen lekkageproblemen veroorzaken. Isolatie van leidingen in onverwarmde ruimtes en bij extreem koud weer langzaam water uit de kranen laten lopen, voorkomt bevroren leidingen. Zo voorkomt u dat de leidingen bevroren raken en deze kapot kunnen gaan.

Neem zorgvuldigheid in acht om lekkages te voorkomen

Zorg ervoor dat u uw systemen geregeld onderhoudt en kleine problemen snel oplost om grote reparatiekosten en ongemakken te voorkomen. Het is beter om preventieve maatregelen te nemen dan te moeten genezen in het geval van loodgieterswerk. Wanneer u onverhoopt te maken krijgt met een lekkage in huis, neem dan direct contact op met Appido om dit snel en deskundig voor u te verhelpen. Bel om een afspraak te maken naar 010 600 1143.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1143

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Zelf uw radiator afkoppelen en vervangen zo doet u dat
> Uw douchekraan schoonhouden zo doet u dat
> Stappenplan voor een lekkende kraan