Stappenplan voor een lekkende kraan

Het is erg storend als er een lekkende kraan is, of dit nu in uw keuken of badkamer is. Naast het feit dat een kraan lekken erg vervelend is, is het ook nog eens verspilling van water. Het is natuurlijk zonde als er water wordt verspild, maar gelukkig kunt u dit snel oplossen. Lees in deze blog hoe u een lekkende kraan kunt verhelpen!

Een goede voorbereiding is key

Om te voorkomen dat er extra water lekt, moet u de hoofdkraan dichtdraaien voordat u de lekkage oplost. Door de oorzaak van de lekkage te achterhalen, kunt u vaststellen welk onderdeel gerepareerd moet worden. Bereid u voor door het gereedschap bij de hand te hebben en de juiste materialen te hebben als u een onderdeel moet vervangen.

Redenen achter kraanlekken

Er zijn meerdere redenen voor een lekkende kraan. Verschillende plekken die u kunt nagaan. Controleer de uitloop van de kraan, als er water blijft lopen kan het binnenwerk van de kraan lekken of is het kraanleer beschadigd. Als de kraan water lekt bij de hendel, heeft dit te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Wanneer dit het probleem niet oplost, kunt u de volgende stap proberen. Als er een lek is aan de onderkant van de kraan, kan het zijn dat er water via het kraangat sijpelt. Het probleem kan komen door een defecte hendel of lekkage in de kraanbody.

Aan de slag gaan met het oplossen van een lekkende kraan

Als u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u aan de herstelling beginnen. Allereerst verwijdert u de knoppen en het handvat van de kraan, zo krijgt u toegang tot de binnenzijde. Draai daarna het binnenwerk los om bij de pakkingring te kunnen, als deze beschadigd is, dan kunt u deze vervangen.

Bij lekkende kranen is het kraanleertje vaak de bron van het probleem. Na het repareren van de kraan, is het van belang om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed ontkalkt zijn. Wanneer u alle onderdelen heeft vervangen, is het tijd om de kraan weer in elkaar te zetten door de stappen in omgekeerde volgorde te doorlopen.

Is de lekkage niet opgelost? [Bedrijfsnaam] kan assisteren!

Het kan voorkomen dat de kraan na het monteren blijft lekken. Waarschijnlijk is de kraan dan versleten en zal deze vervangen moeten worden. Neem direct contact op met Appido, wij helpen u graag verder. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via 010 600 1143.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1143

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Hoe u veelvoorkomende lekkages kunt voorkomen
> Zelf uw radiator afkoppelen en vervangen zo doet u dat
> Uw douchekraan schoonhouden zo doet u dat