Lekkage waterleiding Capelle aan den IJssel

Een gesprongen waterleiding kan in zeer korte tijd grote consequenties hebben voor uw woning en huisraad. Maar het is ook mogelijk dat het probleem zich in mildere vorm uit, bijvoorbeeld door vochtplekken op het plafond. Hoe de lekke leiding ook van zich laat merken: een lekkage is vaak een vervelend probleem.

Verschillende oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan kleinere water lekkages. Leidingen die corosie gevoelig zijn, kunnen bij weinig onderhoud in de loop van de tijd doorgebeten raken. Ook kunnen verbindingen problemen veroorzaken. Door uitdroging van de rubbertjes kan in de loop van de tijd de waterwerende werking afnemen en kan water buiten de verbindingen sijpelen.

Maar natuurlijk kan een leiding ook gewoon slijten door gewoon gebruik. Een breuk in de waterleiding kan het gevolg zijn van dergelijke gebruiksslijtage. Natuurlijk kan hardhandig gebruik of een onhandige verbouwing ook resulteren in een gesprongen leiding.

Nare gevolgen kunnen ontstaan bij een dergelijke breuk. Een waterleiding staat namelijk altijd onder druk. Uw prachtige vloerbedekking kan bijvoorbeeld enorm te lijden hebben onder langdurige blootstelling aan veel water. Als op een verdieping een waterleiding is gesprongen, kan het plafond er onder licht tot zwaar beschadigd raken.

U wilt dergelijke schade zoveel mogelijk voorkomen, want het is geen pretje voor de portemonnee en uw woongenot. U wilt voorkomen dat het zo ver komt. Daarom is het van belang zo snel mogelijk contact te zoeken met een goede vakman. Specialisten zijn in staat om in no time de vinger op de zere plek te leggen en de lekkage voor u te repareren.

Snelle hulp bij een lekkende waterleiding

Draai de hoofdkraan van de waterleiding dicht alvorens met uw loodgieter te bellen. Dit voorkomt dat het water blijft stromen en voor nog meer schade zorgt. Bel daarna met de specialisten van Appido op nummer 010 - 600 11 43. Een afspraak is snel ingepland en we staan snel op de stoep om uw lekkage te verhelpen!